La til i favoritter

I dag blir nettet viktigere og viktigere.  Dette stilles store krav til selskaper og privatpersoner, som ønsker å vise seg frem via internett.  Hva skal siden brukes til, hvem er målgruppen, skal den kun være informativ eller skal den ha en funksjon? Ja, det er ikke helt enkelt å finne ut hvordan en skal lage nettside i dag.

Gjelder det en privat blogg, som skal generere mange følgere, da er det viktig med innhold som fanger folks oppmerksomhet.  I dag er det også viktig med nettsidens utseende, også kalt webdesign.  En kan enkelt sammenligne dette med f.eks. matvarer. Når en er på besøk i supermarkedet, så er det ofte utseendet på den enkelte matvaren, som avgjør om en kjøper den eller ikke. Det er akkurat det samme som gjelder for en nettside eller en blogg.  Dersom en mottar en invitasjon til å følge en blogg, gjør folk seg opp en mening om bloggen basert på første inntrykket, nemlig designet.

Webdesign og SEO skaper kunder

analytics graph

Jo høyere i Google, jo fler kunder.

Vil du ha følgere må du ganske enkelt legge stor vekt på å ha et design på nettstedet, som fanger folks interesse, gjør at de blir værende på siden og leser innholdet. Mange velger derfor å kjøpe ferdige oppsett på en blogg eller et nettsted, hvor en kun skal fylle inn tekst og bilder.  Dette trenger ikke å være kostbart. En kan rett og slett søke på nettet etter: kjøp webdesign. Her vil en da få opp mange ulike selskaper som tilbyr ferdige «templates». Dette er ferdige maler, hvor en kun skal sette inn teksten og bilder. Resten er allerede gjort klar til bruk. Det fins mange ulike måter å oppnå målet sitt på, men om du ønsker at profesjonelle aktører skal ta av seg arbeidet, kan du ta kontakt med oss gjennom «Ansett Oss» knappen i øvre meny.

Når det gjelder blogg og nettside (for både privatperson eller bedrift), er søkemotoroptimalisering en viktig del. Dette kalles ofte SEO og er nøkkelord som en skriver inn for hver artikkel. Plasseringen av nøkkelordene er av stor betydning, da det er viktig at de er med i overskriften, så tidlig som mulig i første avsnitt, samt jevnt utover hele teksten. Når potensielle lesere søker på noen av disse nøkkelord, får de opp lenker til nettopp din blogg eller nettside.

Digitale byrå og deres oppgaver

Som bedrift, er det ofte andre behov som gjør seg gjeldende. Selvsagt må en tenke nøye over hvordan siden skal se ut. Like viktig er også hvilket budskap selskapet ønsker å presentere for sine kunder.  Her er det etter hvert mange bedrifter som gjør bruk av et digitalt byrå. Et slikt byrå er på en måte det samme som de mer tradisjonelle reklamebyråene. Men de jobber mer med digitale plattformer og hjelper bedriften med utforming av nettsider, som tilpasses mobile enheter. Dette kan f.eks. være nettsider som skal tilpasses mobiltelefoner, iPads eller andre mindre mobile enheter.  Digitale byråer hjelper også med synligheten av bedriftens nettside på ulike sosiale medier, som Facebook, Instagram eller Twitter for å nevne noen.

Felles for bedriften og privatpersonen, er at begge må legge ned mye forarbeid før oppstart av en ny nettside. Uten grundig forarbeid, risikerer en at nettsiden eller bloggen ikke når de målgrupper den var ment for eller genererer inntekter til eieren.